Excelență și originalitate în proiectele de arhitectură ale studenților FUA-UTM

Studenții arhitecți din anul VI, specialitatea 0731.1 Arhitectură, Facultatea Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei, au intrat în noul an cu sarcinile academice îndeplinite cu brio, demonstrând în cadrul proiectelor de an la disciplina „Proiectarea de Arhitectură” cunoștințe și abilități excelente dobândite în semestrul al 11-lea, de toamnă. 

Examinând proiectele, profesorii Departamentului Arhitectură au evidențiat implicarea, creativitatea și evoluția semnificativă a viitorilor arhitecți în acest demers academic important. Apreciind propunerile de proiecte ale studenților, Comisia a evidențiat două categorii de proiecte: Revitalizarea unui fragment din centrul istoric al Chișinăului și Schița-Concept la tema proiectului de absolvire.

Echipa nr. 4, constituită din Grigore CIOCHINĂ, Sorin OLTEANU, Alexandr SELEMET și Cristina Topciu, s-a distins cu propunerea inovatoare de Revitalizare a unui fragment din centrul istoric al Chișinăului. Echipa nr. 10, alcătuită din Iana RAEŢCHI și Anastasia ROJENCO, a impresionat prin abordarea profesionistă. Iar proiectele semnate de Elena CUTIS și Anastasia ROJENCO s-au evidențiat prin originalitate și profunzimea ideilor în categoria Schița-Concept.

Felicităm câștigătorii pentru excelența lor și le dorim mult succes în sesiunea de iarnă și susținerea proiectului de absolvire. Efortul lor susținut și dedicația de care au dat dovadă în realizarea acestor proiecte reprezintă un model inspirațional pentru viitoarele generații de arhitecți, evidențiind potențialul și talentul dinamicei comunități academice a Universității Tehnice a Moldovei.