Viața de student este întotdeauna plină de energie și de curiozitate. Indiferent de pasiuni şi abilităţi, aici vei avea şansa de a face lucruri noi şi de a te bucura de diverse oportunităţi. Pentru că FEIE nu înseamnă doar studii, proiecte şi examene, ci şi o mulţime de evenimente sociale. Alege ceea ce-ţi place. Implică-te. Distrează-te. Învaţă ceva nou şi fă-ţi prieteni.

Noi susţinem voluntariatul şi implicarea în activităţi interesante, care să-ţi deschidă noi orizonturi. Te îndemnăm să prinzi toate oportunităţile oferite:


BEST – Board of European Students of Technology

Organizaţie studenţească prezentă în 90 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene. Grupul Local BEST Chișinău activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din februarie 2007 şi asigură schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni. Ca membru BEST vei învăță să lucrezi la nivel internațional, să descoperi diversitatea culturii europene și să-ţi faci prieteni noi. Te aşteaptă o mulţime de evenimente inginereşti:

  • Competiţii inginerești EBEC
  • Competiţii Rube Goldberg
  • Festivalul tehnic TechFest
  • Festivalul tehnic BeeTECH
  • Cursuri sezoniere
  • Traininguri
  • Workshopuri

Ansamblul de muzică și dans popular „Tinerețea”

„Tinerețea” înseamnă energie, talent şi pasiune. Din echipa ansamblului fac parte studenţii de la aproape toate facultăţile. Cu o tradiţie bogată – înfiinţat în anul 1965, ansamblul este renumit atât în ţară, cât şi peste hotare. Anual, ansamblul se reînoiește cu studenți din anul I, care îi înlocuiesc pe absolvenții universității. Eşti aşteptat şi tu să cânţi şi să dansezi în stil tradiţional.


Orchestra de fanfară

Din 1975, orchestra universităţii cucereşte publicul din ţară şi de peste hotare. Este alcătuită din 25 de studenți talentaţi din diverse facultăți ale universității. Anual, orchestra participă la diverse evenimente, bucurând spectatorii cu deosebite compoziţii muzicale. Îţi doreşti să promovezi muzica bună şi să-ţi petreci altfel timpul? Te încurajăm să devii membru al orchestrei.


Centrul universitar de informare și ghidare în carieră (CEGHID)

CEGHID oferă susținere studenților în dezvoltarea carierei. Aici vei primi informații despre stagiile de practică oferite de întreprinderi, locurile de muncă existente și condițiile de angajare. Centrul acordă asistență în completarea CV-urilor și a scrisorilor de intenție, dar și în căutarea locurilor de muncă.  În baza de date a centrului sunt incluse 10 mii de întreprinderi din țară. Află mai multe informaţii pe site: www.cariera.utm.md.


Bibliotecă şi sală de studiu

FUA are propria bibliotecă, bogată în lucrări din domeniu şi o sală unde poţi studia „nelimitat”. Poţi accesa şi catalogul online de cărţi pe care îl găseşti pe site-ul bibliotecii www.library.utm.md. Anual, biblioteca organizează diverse activități științifice și cultural-educative. Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii, doar prezinţi carnetul de student.

Program:
Luni-Vineri: 8:00 – 17:00
Sâmbătă: 9:00 – 16:00


Mobilități Erasmus+

Programul Erasmus+ îți oferă șansa de a studia peste hotare de la 3 la 12 luni. Fiind student la FUA poţi merge în Germania, Spania, Polonia, Franţa sau într-o altă ţară cu care universitatea a stabilit un parteneriat de mobilitate. Este o şansă inedită de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele, de a explora locuri noi și de a-ți face prieteni. Aşteaptă-te la experienţe extraordinare.