„Armonii eminesciene”: expoziție de grafică a studenților FUA-UTM la Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”

Pe 15 ianuarie 2024, în cadrul Zilei Culturii Naționale, drd., asist. univ. Inga MAȚCAN-LÂSENCO, Departamentul Urbanism și Design Urban, Facultatea Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei, le-a dat o nouă întâlnire discipolilor săi de la FUA-UTM și ULIM, oferindu-le fericitul prilej să-și prezinte lucrările de grafică în cadrul expoziției cu genericul „Armonii eminesciene”, vernisată în Sala cu Coloane a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din Chișinău, cu sprijinul și participarea activă a directoarei Bibliotecii, dna Nadejda MASCAUȚAN.

Invitații de onoare ai evenimentului –  drd. Olesea ENACHI, artist plastic, și drd. Elena FRUNZĂ, ceramist și lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, au apreciat abordarea compozițională, coloristică și grafică din lucrările de grafică expuse de studenții FUA-UTM Iana SAVCA, Mariana CODREANU, Tatiana IVANOV, Valensia CIUMAC, Antoaneta LEHEVICI, Ina DOBRIOGLA, Ionela PETRILĂ și studenții ULIM Elizaveta VRABIE și Elizaveta LOPUȘANCHI, mulțumindu-i cordial dnei Mațcan pentru prilejul inedit de a aduce împreună acești tineri creativi, talentați și ingenioși pentru a-și demonstra abilitățile artistice prin lucrările expuse.

Atmosfera evenimentului a fost animată de un recital poetic susținut de membrii cenaclului „Magia cuvântului”, moderat de scriitoarea și criticul literar Victoria FONARI, conf. univ., dr. USM, membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova, Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și Asociației Semioticienilor din România. D-sa și-a început discursul cu o poezie inspirată din imaginea teiului eminescian, intitulată „În zodia teilor”, creație proprie. În continuare, recitalul poetic a fost susținut de elevi de la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, ghidați de profesoara de limba și literatura română Alexandra CRĂCIUN, care au recitat poezii din creația poetului Mihai Eminescu.

Expoziția „Armonii eminesciene” poate fi vizitată în perioada 15-23 ianuarie 2024 în Sala cu Coloane a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din Chișinău.