Finala Concursului Național de Desen „În Lumea Arhitecturii” – o celebrare a viziunii și creativității copiilor

Pe 3 mai 2024, Facultatea Urbanism și Arhitectură (FUA) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a găzduit finala celei de-a VI-a ediții a Concursului Național de Desen „În lumea Arhitecturii”. Evenimentul a reunit copii din toată țara pentru a-și exprima viziunea asupra arhitecturii tradiționale, contemporane și a viitorului prin talentul și creativitatea lor.

Concursul a devenit un reper de referință al avangardei în peisajul cultural și educativ la nivel național, atrăgând 173 de participanți din 14 școli de arte plastice din întreaga țară. Această impresionantă mobilizare de talente este în mare măsură datorată generozității și devotamentului arhitectului Leonti ȚURCAN, fondatorul Novara Creation Studio, un susținător fervent al tinerelor talente, cărora le cultivă pasiunea pentru frumosul arhitectural.

Un aspect deosebit al ediției din acest an a fost colaborarea fructuoasă dintre organizatori și Facultatea Urbanism și Arhitectură a UTM, finala concursului din acest an desfășurându-se în incinta FUA-UTM. Viitorii arhitecți au avut ocazia să admire lucrările participanților și să se inspire din creativitatea lor.

Evenimentul a fost onorat de prezența doamnei Olga HAREA, decana FUA-UTM, și a domnului Iurie POVAR, președintele Uniunii Arhitecților din Republica Moldova. Impresionați de talentul și devotamentul tinerilor artiști, d-lor i-au felicitat pentru curajul de a-și exprime creativitatea, la fel și pe profesorii care i-au îndrumat, precum și pe organizatorii care le-au oferit copiilor această  oportunitate unică. Un mesaj de  mulțumire special i-a fost adresat domnului Leonti ȚURCAN, a cărui pasiune și susținere continuă contribuie la cultivarea și dezvoltarea talentului tinerilor, fiind o prezență inspiratoare în lumea arhitecturii.

Concursul Național de Desen „În lumea Arhitecturii” este o platformă importantă pentru a descoperi și a încuraja talentele artistice ale copiilor din Republica Moldova. Evenimentul promovează creativitatea, imaginația și pasiunea pentru arhitectură, inspirând generația viitoare de arhitecți.