Directorul Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul UTM, Ilie BRICICARU, la Urban Mobility Days 2023

Conf. univ., dr. Ilie BRICICARU, specialist în siguranța rutieră, director al Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (OSR-UTM), a participat la Urban Mobility Days 2023, care s-a desfășurat în orașul Sevilla (Spania), în perioada 4-6 octombrie, curent.

Bogata-i experiență i-a oferit fericitul prilej de a cunoaște specialiști de top din domeniul mobilității urbane, a se familiariza cu tendințele europene pentru dezvoltarea mobilității urbane sustenabile și a explora eventuale oportunități de colaborare și dezvoltare în cadrul evenimentului. Una dintre aceste inițiative notabile a fost promovarea unui program de master în mobilitatea urbană, dezvoltat la UTM, cu scopul de a contribui la formarea viitorilor lideri în acest domeniu.

În context, d-sa a subliniat importanța dezvoltării membrilor activi în cadrul CIVITAS Educational Network și a promovat colaborarea între UTM și alte orașe din Republica Moldova pentru proiecte de cercetare și dezvoltare tehnologică.

Urban Mobility Days 2023 a reprezentat un cadru ideal pentru stabilitatea de contacte și dezvoltarea parteneriatelor valoroase în domeniul mobilității urbane. De asemenea, evenimentul a subliniat necesitatea implicării autorităților locale în dezvoltarea orașului în spiritul mobilității urbane sustenabile.

Cu susținerea rectorului Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, directorul OSR-UTM, Ilie BRICICARU, a demonstrat un angajament puternic pentru aducerea standardelor europene și a celor mai bune practici în domeniul mobilității urbane în Republica Moldova.

Urban Mobility Days 2023 a oferit o platformă valoroasă pentru dialog și schimb de idei privind viitorul mobilității urbane și tehnologiile emergente care pot contribui la o mobilitate urbană mai durabilă. Cu încredere, ne așteptăm ca această experiență să aducă rezultate pozitive în dezvoltarea mobilității urbane în Republica Moldova și în Europa în ansamblu.