DANOVA: Servicii inovatoare de transport pentru pasagerii nevăzători și cu deficiențe de vedere din Regiunea Dunării

DANOVA: Servicii inovatoare de transport pentru pasagerii nevăzători și cu deficiențe de vedere din Regiunea Dunării

 

DANOVA este un proiect de cooperare transnațională finanțat de Danube Transnational Programme unul dintre programele de Cooperare Teritorială Europeană, mai bine cunoscut sub numele de Interreg. Potrivit Uniunii Europene a Nevăzătorilor, există peste 30 de milioane de nevăzători și cu deficiențe de vedere, care nu pot călători independent, deoarece mai mult de 96% din sistemul de transport european, în special în regiunea Dunării, nu este încă pe deplin accesibil persoanelor cu deficiențe de vedere.

Scopul principal al  proiectului DANOVA este de a îmbunătăți accesibilitatea aeroporturilor, porturilor, stațiilor de tren și autobuz pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere, prin dezvoltarea unui set de noi servicii și competențe, pentru a le permite să aibă acces deplin la toate informațiile și serviciile de transport.

Pe baza unei abordări transnaționale și de cooperare, partenerii proiectului vor:

  • căuta soluții existente și exemple de bune practici care pot fi eficient transferate în regiunea Dunării,
  • proiecta un nou concept de sistem de transport complet accesibil pasagerilor nevăzători și cu deficiențe de vedere și vor testa soluții și servicii inovatoare,
  • educa grupurile țintă relevante cum să utilizeze aceste soluții și cum să sprijine în mod adecvat pasagerii cu deficiențe de vedere.

Consorțiul format din 14 parteneri din 9 țări, condus de Aeroportul Dubrovnik în calitate de partener principal, este bine echilibrat în ceea ce privește implicarea aeroporturilor, porturilor, mediului academic, autorităților locale și asociațiilor, care reprezintă persoane cu deficiențe de vedere.

Universitatea Tehnică a Moldovei este unul dintre partenerii proiectului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.